طرز تهیه نان بربری خانگی

  • توسط مهسا حسنی
  • ۶ ماه پیش
  • 0
طرز تهیه نان بربری خانگی

 

 

طرز تهیه نان بربری خانگی : نان های سنتی  گوناگونی در کشور ما وجود دارد. بعضی از آن ها مخصوص شهرهای مختلف ایران هستند. مانند نان کشتا که در شهر گیلان درست می شود و یا نان خرمایی که در جنوب ایران طرفدارهای زیادی دارد. به طور کلی نان های زیادی داریم از سنگک و لواش گرفته تا تافتون که هر کدام شکل و مزه ی خاص خود را دارند. یکی از خوش خوراک ترین نان ها، نان بربری است که بسیار پر طرفدار است. ارزش غذایی نان بربری بسیار بالاست و در هر ۱۰۰ گرم این نان ۲۶۵ کیلوکالری انرژی وجود دارد.

 

طرز تهیه نان بربری خانگی

 

طرز تهیه نان بربری خانگی

 

اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه نان بربری بیاندازیم باید گفت نان بربری در کشور عثمانی یکی از غذاهای اصلی سربازها بوده است. آن ها فکر می کردند که این نان نیروی ماورای انسانی دارد! آنقدر باور عثمانی ها به قدرت بخشی نان بربری زیاد بوده که علاوه بر جشن ها، پهلوان های عثمانی هم قبل از به میدان رفتن نان بربری می خوردند.

طرز تهیه نان بربری خانگی

 

می توان گفت  یکی از مزیت های نان بربری نسبت به بقیه نان ها این است که از جوش شیرین استفاده نمی شود.

امروز می خواهیم  به شما طرز تهیه نان بربری خانگی رو یاد بدهیم .طرز تهیه نان بربری بسیار آسان است و به راحتی در منزل می توانید آن را درست کنید. با ما همراه بشید در کم نمک تا دستور این نان خوشمزه را به شماآموزش بدهیم:

طرز تهیه نان بربری خانگی

مواد لازم و طرز تهیه نان بربری

  1. ابتدا خمیر مایه را در آب ولرم (یا شیر ولرم) بریزید و هم بزنید و روی آن را پوشانده و کنار بگذارید تا عمل بیاید.
  2. آرد، نمک، (بهبود دهنده نان) در صورت دلخواه و شکر را داخل ظرفی با هم مخلوط کنید.
  3.  خمیر مایه عمل آمده و سپس آب و روغن را کم کم به آن ها اضافه می کنیم تا خمیر شود.
  4. حدود ۵ دقیقه خمیر را ورز داده و سپس آن را به مدت ۱ ساعت و نیم در دمای محیط استراحت می دهیم تا حجیم شود. بعد از این مدت، خمیر را مجددا کمی ورز دهید و چونه گیری می کنیم، روی آن ها را با سلفون بپوشانید و یک پارچه یا حوله ی تمیز بیندازید و مجددا ۲۰ دقیقه به آن استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود.
  5. خمیر را به صورت بیضی پهن کرده و به آن شکل می دهیم. سپس مواد رومال را که آماده کرده ایم، روی خمیر نان بربری می مالیم و روی آن کنجد می پاشیم.
  6. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد از ۲۰ دقیقه قبل گرم کرده و روی سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم.
  7. به دلخواه روی کاغذ روغنی سبوس گندم می پاشیم، خمیر را روی سبوس ها قرار داده، سینی فر را داخل فر قرار می دهیم و کنار آن یک کاسه ی آب جوش داخل فر می گذاریم.
  8. بعد از مدت ۱۵ دقیقه که نان پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی نان نیز طلایی رنگ و برشته شود.

طرز تهیه نان بربری خانگی

برای رومال نان:

آرد را در آب حل کرده و روی حرارت قرار می دهیم. آن را مرتب هم می زنیم تا به غلظت فرنی برسد.

زمانی که خمیر را پهن کردیم، روی خمیر را رومال می کنیم و کنجد می پاشیم.

 

طرز تهیه نان بربری خانگی

نکات مهم طرز تهیه نان بربری خانگی

– آب را کم کم به مواد خشک اضافه می کنیم تا خمیر خیلی چسبنده نشود.

– خمیر نان بربری را به هر شکلی و سلیقه می توانید فرم دهید.

– برای رومال کردن خمیر می توانید از ۱ عدد زرده تخم مرغ و نیز به همراه مواد استفاده کنید.

– برای بهتر شدن مزه نان بربری خانگی می توانید از نصف پیمانه شیر ولرم نیز استفاده کنید.

– در بعضی دستورها از ماست نیز در مواد اولیه نان بربری استفاده می شود.

حدود ۲ قاشق غذاخوری ماست را به همراه روغن و مخمر عمل آمده به سایر مواد خمیر اضافه می کنند و ورز می دهند.

– بعد خارج کردن نان از فر، آن را داخل پارچه پیچیده تا سرد شود.

– برای آرد نان می توانید از ترکیب ۱ پیمانه آرد سفید و ۱ پیمانه آرد سبوس دار استفاده کنید.

– برای بهتر پختن نان، قبل از قرار دادن نان در فر، با انگشت و یا با چنگال خط بیندازید.

– اگر خمیر مایه ای که استفاده می کنید از نوع خمیر مایه فوری می باشد، نیازی به ولرم بودن آب نیست.

– برای جلوگیری از بوی خمیر مایه ، آن ها را در جای گرم استراحت دهید. دمای محیط برای آن کافی است.

– برای روی نان بربری خانگی همچنین می توانید علاوه بر کنجد از دانه های خرفه نیز استفاده کنید.

– میزان آرد بسته به جنس آرد متغیر بوده. در نتیجه شاید لازم باشد مقدار آن را کم و زیاد کنید.

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *